nieuws

Savills IM investeert 100 miljoen in Nederland

Beleggingen

Met de aankoop van retailontwikkelingsproject AaBe Retail Park (30.000 m2) in Tilburg komt de totale waarde van de Nederlandse portefeuille van Savills Investment Management op 100 miljoen euro.

Savills IM investeert 100 miljoen in Nederland
Tilburg Aabe Fabriek

De oude textielfabriek AaBe, een begrip in Tilburg, wordt in opdracht van Rialto Vastgoedontwikkeling in drie fases herontwikkeld en is al vrijwel geheel voorverhuurd aan huurders zoals Lidl, Jumbo, Blokker en BCC. Rialto blijft als dienstverlener betrokken bij het project, laat Savills IM weten. Het retailpark, een project van Rialto Vastgoedontwikkeling, wordt ondergebracht in het European Retail Fund (ERF) van deze assetmanager.

Met deze aankoop komt de totale waarde van de Nederlandse portefeuille van Savills IM op 100 miljoen euro. Eerder dit jaar verwierf de assetmanager een winkelproject aan een hoofdwinkelstraat in Enschede en een distributiecentrum in Zaandam. Het Enschedese project is eerder dit jaar geopend en volledig verhuurd aan Mango en Cool Cat en is ook ondergebracht in ERF.

Het Zaanse distributiecentrum aan Kleine Steng 10 is in 2015 opgeleverd, beslaat 20.000 m2 en is verhuurd aan logistiek dienstverlener Kuehne & Nagel voor opdrachtgever Albert Heijn. Het logistieke centrum is ondergebracht in het European Logistics Fund van Savills IM in opdracht van een nieuw Duits fonds waarin enkele institutionele partijen deelnemen. De ontwikkelaar was Somerset.

Ian Jones, Investment Director bij Savills IM: ‘We hebben de economische ontwikkeling van Nederland in 2015 geanalyseerd en geloven dat het land zeer attractieve mogelijkheden biedt in vergelijking met andere West-Europese markten voor de de aankoop van kwaliteitsvastgoed in de logistieke en retailsector.’

DeltaState, JLL en Simmons & Simmons stonden Savills IM bij de transactie in Tilburg terzijde. Savills Nederland verleent de technische ondersteuning en doet het vastgoedbeheer.

Reageer op dit artikel