nieuws

NSI verkocht 28 niet-strategische panden in 2015

Beleggingen

NSI heeft het afgelopen jaar 28 niet-strategische panden verkocht, met 78.000 m2 kantoorruimte, 8.400 m2 bedrijfsruimte en 2.000 m2 winkelruimte. De totale opbrengst bedraagt 51,3 miljoen euro.

NSI verkocht 28 niet-strategische panden in 2015

Dat laat het beursgenoteerde vastgoedbedrijf uit Hoofddorp weten. De verkopen passen in de assetrotatiestrategie van het fonds, die is gericht op het verhogen van de gemiddelde kwaliteit van de portefeuille.

In de eerste negen maanden van 2015 rondde NSI onder meer de verkoop van de non-core portefeuille van veertien slecht renderende kantoorpanden (43.000 m2) af. Daarnaast werden vijf kantoorpanden verkocht in respectievelijk Zeist (Montaubanstraat), Amsterdam (Karel du Jardinstraat), Roosendaal (Bovendonk), Nieuwegein (Villawal) en Hoorn (Nieuwe Steen), en twee bedrijfsruimten in Rotterdam (Cairostraat) en Amersfoort (Hardwareweg).

In aanvulling hierop zijn recent zes kantoorpanden verkocht in Amsterdam (Delflandlaan), Den Haag (Laan Copes van Cattenburch), Heerhugowaard (Gildestraat), Zoetermeer (Koraalrood), Utrecht (Kanaalweg) en Velp (Arnhemsestraatweg). Daarnaast werd een winkelobject in Rotterdam, bestaande uit een supermarkt met twee winkelunits (Zevenkampse Ring), verkocht nadat deze locatie na een herontwikkeling in 2012 was uitgebreid en geoptimaliseerd. De gemiddelde verkoopprijs van deze objecten lag rond de boekwaarde. De jaarlijkse bruto huuropbrengsten van deze recent verkochte panden bedroegen in totaal anderhalf miljoen euro.

Anne de Jong, CIO van NSI, licht toe:We hebben in 2015 grote stappen gezet in het verbeteren van de kwaliteit van onze portefeuille door middel van assetrotatie. De kantoorpanden die we in 2015 hebben verkocht kenden een hoge leegstand van gemiddeld 64 procent en een relatief lage kwaliteitsscore. Tegelijkertijd hebben we in oktober van dit jaar acht kwalitatief hoogwaardige kantoorpanden aangekocht, waarmee we het aandeel core panden en onze vertegenwoordiging in de Randstad in de kantorenportefeuille aanzienlijk hebben verhoogd.’

Reageer op dit artikel