nieuws

Maasdelta Groep verkoopt Koninginnetoren

Beleggingen

Stichting Maasdelta Groep heeft de Koninginnetoren in Rotterdam verkocht aan Coever Vastgoed uit Roermond voor 11,05 miljoen euro (Kadaster).

Maasdelta Groep verkoopt Koninginnetoren

Het complex uit 2001 bestaat uit 82 meergezinswoningen en commerciële ruimten verdeeld over 26 verdiepingen en ligt op een prominente plek nabij het centrum van Rotterdam. Het gebouw aan de Boezemsingel is inpandig verbonden met het naastgelegen verzorgingscentrum Hoppesteyn.

Capital Value adviseerde Stichting Maasdelta Groep bij de verkoop en Houthoff Buruma heeft de verkoop juridisch begeleid. Coever Vastgoed werd begeleid door ABC Capital en De Jong en De Nerée notarissen. Van ‘t Hof Rijnland Vastgoedmanagement zal het beheer en de verhuur voor koper verzorgen.

‘De verkoop van de Koninginnetoren past geheel in ons beleid als woningcorporatie om bezit buiten onze kerngemeenten af te stoten”, aldus René de Groot, directeur-bestuurder van Maasdelta. Chanine van Kleij, vastgoedadviseur bij Capital Value dat de verkoop begeleidde: “Rotterdam maakt sinds enkele jaren een positieve ontwikkeling door, waardoor woningbeleggingen in deze regio steeds aantrekkelijker worden. De interesse voor verwerving van dit complex kwam vanuit verschillende beleggersgroepen. Deze transactie is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen een woningcorporatie en een investeerder”.
Rob van der Sterren, managing director Coever Vastgoed: ‘Deze aankoop is een erg mooie aanvulling op onze portefeuille. Onaangebroken, relatief jonge wooncomplexen in dit huursegment in de Randstad zijn schaars en passen uitstekend in onze langjarige exploitatiestrategie.’

Reageer op dit artikel