nieuws

‘Hotel in Twin Towers op Zuidas’

Beleggingen

Provast herontwikkelt in opdracht van Commerz Real de Twin Towers op de Zuidas in Amsterdam tot luxe hotel met 8.000 m2 kantoor.

Dat is in de markt vernomen. Met de gedeeltelijke kantorentransformatie aan de Strawinskylaan zou een investering van ongeveer 290 miljoen euro gemoeid zijn. Commerz Real kocht de torens in 1997 voor omgerekend 86 miljoen euro, blijkt uit de akte van levering.

De naast het World Trade Center gelegen kantoorcomplexen komen vrij door de nieuwbouw voor Akzo en Stibbe elders op de Zuidas. De Stibbe-toren dateert uit 1992 en heeft volgens de basisregistraties adressen en gebouwen een oppervlakte van ongeveer 14.000 m2. De in 1985 opgeleverde Akzo-toren heeft een oppervlakte van ongeveer 10.000 m2 en zou worden verhoogd, zodat ruimte ontstaat voor 8.000 m2 kantoor.

Bij Provast was niemand in de gelegenheid te reageren op het bericht over het transformatieplan.

Reageer op dit artikel