nieuws

Geneba koopt logistiek vastgoed Venlo

Beleggingen

Geneba Properties heeft een nieuw ontwikkeld logistiek centrum van 33.000 m2 in Venlo gekocht. Ontwikkelaar en verkoper is de vastgoedtak van DSV, enige huurder is DSV.

Geneba koopt logistiek vastgoed Venlo

Met deze aankoop voegt Geneba naar eigen zeggen 33.000 m2 hoogwaardige logistieke ruimte toe aan haar Nederlandse portefeuille, volgend op de acquisitie van vorige maand in ‘s-Heerenberg. DSV heeft als enige huurder het project ontwikkeld en vervolgens na voltooiing verkocht. DSV heeft een tienjarig contract getekend. Het logistieke complex bevindt zich aan Heierhoevenweg 17. Partijen noemen geen koopsom.

Het Kadaster vermeldt dat het een aandelentransactie betreft, waarbij geen koopsom wordt genoemd. Wel staat vermeld dat verkoper en momenteel enig huurder DSV Solutions Venlo 3  het perceel van 40.637 m2 begin 2015 kocht van Trada Port Noord voor ruim 6,4 miljoen inclusief omzetbelasting. Na ontwikkeling en voltooiing heeft DSV het project verkocht. De logistiek dienstverlener heeft een tienjarig huurcontract afgesloten.

Het vastgoedobject ligt in Venlo, een van de belangrijkste logistieke regio’s in Nederland, dichtbij de Duitse grens. De locatie heeft zeer goede verbindingen met het wegen-, water- en spoornetwerk naar de haven van Rotterdam en Duitsland (Ruhrgebied). Wulf Meinel, ceo van Geneba Properties, stelt dat Geneba een focus heeft op logistieke vastgoed en bedrijfsruimte in Duitsland en Nederland. ‘Wij hebben vertrouwen in de gunstige macro-economische parameters in Nederland en wij zijn ervan overtuigd dat kwalitatief hoogwaardige objecten zoals deze altijd in trek zullen blijven. Deze aankoop biedt Geneba een duurzaam rendement voor de lange termijn.’

Brian Winther Almind, director Group Property DSV, zegt het vastgoedproject hoogwaardig te hebben ontwikkeld. ‘We hebben ons niet laten verleiden tot compromissen. Het magazijn was volledig bezet vanaf de eerste dag, nu willen we dit succes herhalen en we zijn al weer bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden.’ De acquisitie is deels gefinancierd met de opbrengsten van de Rights Issue van januari 2015. De financiering is verstrekt door ING Real Estate Finance. Geneba is geadviseerd door Loyens & Loeff (juridisch), NautaDutilh (juridisch) en Cyclus Property (advies) gedurende de transactie. ING Real Estate Finance werd geadviseerd door Clifford Chance (juridisch). CMS stond de verkoper juridisch bij.

Reageer op dit artikel