nieuws

Geneba koopt logistiek ’s-Heerenberg voor 60 miljoen

Beleggingen

Geneba Properties heeft voor bijna 60 miljoen euro een logistiek vastgoedobject in ’s-Heerenberg gekocht.

Geneba koopt logistiek ’s-Heerenberg voor 60 miljoen

Volgens Geneba is het de grootste enkelvoudige transactie in Nederlands logistiek vastgoed van dit jaar, zowel qua omvang als qua investeringsvolume. Het object ligt bij de A12, de Duitse grens en de Rijn-Waalterminal in Emmerich. Het heeft een verhuurbare oppervlakte van 85.000 m2 en is voor lange tijd verhuurd aan Wim Bosman Groep, een dochtermaatschappij van Mainfreight. Het is de eerste Nederlandse aankoop van Geneba sinds de in december 2014 aangekondigde claimemissie. Het object werd er gedeeltelijk mee gefinancierd en ING Bank verstrekte een lening voor de aankoop.

Loyens & Loeff stond Geneba bij de aankoop juridisch bij en CBRE en Cyclus Properties voorzagen de koper van vastgoedadvies. De verkoper werd vertegenwoordigd door Boels Zanders (juridisch) en Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardijk (vastgoedadvies).

Reageer op dit artikel