nieuws

Delta Lloyd verkoopt voor 226 miljoen euro kantoren

Beleggingen

Delta Lloyd verkoopt zijn kantorenportefeuille aan een groep investeerders onder leiding van First Sponsor Group uit Singapore.

Delta Lloyd verkoopt voor 226 miljoen euro kantoren

Dat maakte de onderneming 13 november nabeurs bekend. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van ruim 226 miljoen euro. Het gaat om zestien kantoorpanden op A1-locaties in Nederland. Daaronder is een aantal panden dat Delta Lloyd zelf in gebruik heeft, zoals de Mondriaantoren. Delta Lloyd blijft deze gebouwen huren.

‘De verkoop van de kantorenportefeuille is in lijn met de nieuwe langetermijnbeleggingsvisie van Delta Lloyd Vastgoed´, zegt Igno Schings, manager Vastgoed. ‘Deze nieuwe strategie is gericht op het vereenvoudigen van de vastgoedportefeuille en het verminderen van risico’s. De focus komt hierbij te liggen op beleggingen in Nederlandse huurwoningen.’ Delta Lloyd heeft ongeveer 6.000 Nederlandse huurwoningen. De ambitie is om de residentiële portefeuille uit te breiden.

Al langer doet in de markt het bericht de ronde dat Delta Lloyd zijn winkelportefeuille wil verkopen. Onderhandelingen hierover zouden in een vergevorderd stadium verkeren.

Bij de kantorenverkoop is Delta Lloyd geadviseerd door CBRE en was Loyens & Loeff de juridische adviseur. DTZ Zadelhoff begeleidde de transactie namens koper First Sponsor Group, waarbij Nauta Dutilh juridische advies gaf.

Reageer op dit artikel