nieuws

Delta Lloyd koopt nieuwbouw Gorinchem van corporatie

Beleggingen

Delta Lloyd Vastgoed heeft overeenstemming bereikt met woningcorporatie Poort6 over de aankoop van in totaal 29 nieuwbouwwoningen in de gemeente Gorinchem.

Met de bouw van de woningen zal nog in december worden begonnen en de woningen worden naar verwachting medio 2016 opgeleverd.

Capital Value begeleidde Delta Lloyd bij het proces, in collegiale samenwerking met DTZ Zadelhoff. Igno Schings, manager Vastgoed van Delta Lloyd, stelt dat de aankoop van de woningen in Gorinchem past in het beleid van Delta Lloyd om de woningportefeuille te vernieuwen en verder uit te breiden. ‘Ik juich het toe dat er voor het realiseren van nieuwe huurwoningen ook diverse vormen van samenwerking met woningcorporaties ontstaan.’

Wim Vlierhuis, manager Vastgoed bij woningcorporatie Poort6, zegt dat de verkoop inspeelt op de groeiende behoefte van middeninkomens in Gorinchem aan vrijesector-huurwoningen. ‘Wat betreft prijs en kwaliteit vormen ze een mooie aanvulling op het bestaande sociale-huurwoningaanbod van Poort6.’ Marijn Snijders, directeur van Capital Value, ziet steeds meer corporaties de samenwerking opzoeken met beleggers om nieuwbouwprojecten te kunnen realiseren. ‘Dit is een belangrijke stap om de toenemende tekorten aan betaalbare huurwoningen tegen te gaan.’

Reageer op dit artikel