nieuws

Bouwinvest verkoopt veertien kantoren uit Office Fund

Beleggingen

Bouwinvest heeft veertien kantoorpanden verkocht aan Bryant Park Netherlands, onderdeel van MCAP1 Global Finance (UK) LLP.

De kantoren liggen in Maastricht, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Zwolle, Zoetermeer, Dordrecht en Leiden. Het betreft kantoren die niet meer optimaal aansluiten bij de strategie van het Bouwinvest Office Fund. 

Bas Jochims, Hoofd Asset Management Kantoren van Bouwinvest: ‘Met deze verkoop is Bouwinvest erin geslaagd de optimalisatie-strategie van het Office Fund versneld uit te voeren. Dat biedt een mooie basis voor het continueren van de long term outperformance. De resterende kantoorgebouwen in de portefeuille zijn allemaal in de vier grote steden gelegen en zeer onderscheidend.’ 

De strategie voor het Office Fund is met name gericht op het aankopen en exploiteren van hoofdzakelijk multi-tenantkantoren in flexibel indeelbare en duurzame gebouwen op multifunctionele, goed bereikbare locaties in een van de vier grote steden. Voorbeelden zijn WTC The Hague, WTC Rotterdam, het Olympisch Stadion in Amsterdam en de naastgelegen Citroëngebouwen aan het Stadionplein, die momenteel worden herontwikkeld.

DTZ Zadelhoff trad bij deze transactie op als makelaar; juridisch advies kwam van De Brauw Blackstone Westbroek.

Reageer op dit artikel