nieuws

APF realiseert high-end kantoor in centrum Amsterdam

Beleggingen

KanAm Grund Institutional heeft een kantoor van 6.100 m2 aan Nieuwevaart 5-9 verkocht aan een joint venture van Angelo, Gordon en APF International, die het kantoor gaat verbouwen en uitbreiden.

APF realiseert high-end kantoor in centrum Amsterdam

Het kantoorpand ligt in het centrum van Amsterdam. Het object en het bijbehorende parkeerterrein liggen op eigen grond. De joint venture zal het pand zeer grondig renoveren en verduurzamen. Het verhuurbare metrage van nu 6.100 m2 zal worden uitgebreid. Het gebouw nabij het Centraal Station, tegenover het Scheepvaartmuseum en nabij belangrijke uitvalswegen van de stad leent zich uitstekend voor een high-end kantoor. De joint venture is druk bezig met de planontwikkeling. Het aanbod van grote moderne kantoorvloeren in Amsterdam-centrum is zeer beperkt, terwijl er veel interesse is voor open, hoogwaardige kantoorvloeren van meer dan 1.000 m2 per verdieping.

Angelo, Gordon is een investment advisor (27 miljard dollar onder beheer) van alternative investments die veel in vastgoed investeert in joint ventures met lokale partners. Dit is de derde investering door Angelo, Gordon in Nederland. Angelo, Gordon en de Amsterdamse investmentmanager APF International (650 miljoen euro onder beheer) zijn voornemens fors te investeren in het gebouw en het te verhuren. De eerste kandidaat-huurders hebben zich reeds gemeld.

DTZ Zadelhoff adviseerde de verkoper gedurende het traject. Appelhoven Vastgoedadviseurs trad op namens koper.

Reageer op dit artikel