nieuws

AM transformeert deel Cruquiusweg naar woonwerkgebied

Beleggingen

AM heeft het terrein van United Technologies Corporation (UTC) aan de Cruquiusweg in Amsterdam verworven. De projectontwikkelaar transformeert de locatie naar een woon- en werkgebied. ASR neemt er woningen af.

AM transformeert deel Cruquiusweg naar woonwerkgebied

Meer specifiek betreft het de locatie van Chubb Fire & Security – onderdeel van UTC – in het oostelijk havengebied. Ronald Huikeshoven, directeur van AM Noordwest, en Otto de Bont, president van UTC Building & Industrial Systems Benelux, hebben hiertoe de koopovereenkomst getekend. Namens ASR Dutch Core Residential Fund zal ASR Vastgoed Vermogensbeheer ongeveer 40 procent van de woningen in het plan turn-key afnemen. Een concreet vastgoedprogramma is nog niet bekend. In de markt wordt een aantal van ongeveer 300 koop- en huurwoningen genoemd.

De verwerving is in lijn met de focusstrategie van AM om de activiteiten te intensiveren in het economisch kerngebied in Nederland, waaronder Amsterdam. De Cruquiusweg is een strategische locatie die een complete gedaantewisseling zal ondergaan. Als meest zuidelijke schiereiland van het oostelijk havengebied heeft het de potentie om van een verouderde industriële locatie te transformeren naar een aantrekkelijk gebied om te wonen, werken en verblijven

Voor de verworven locatie van 1,3 hectare heeft AM in samenwerking met KCAP Architects&Planners en ASR Vastgoed Vermogensbeheer een planvisie gemaakt. Op basis van het business model I am you zal AM de plannen de komende periode in samenwerking met de omwonenden, de gemeente Amsterdam en andere belanghebbenden verder uitwerken. Het beoogde programma bestaat uit koop- en huurwoningen, gecombineerd met werk- en commerciële ruimten. De zogenoemde spelregelkaart van de gemeente Amsterdam is als uitgangspunt voor het ontwerp en het programma gehanteerd.

UTC zal in 2016 de kantooractiviteiten van Chubb Fire & Security met die van de andere dochterondernemingen (Carrier Airconditioning Benelux en OTIS) in Nederland gecentraliseerd huisvesten. De verkoop van de locatie aan de Cruquiusweg past in deze strategie. UTC werd bij de verkoop begeleid door JLL.

Reageer op dit artikel