nieuws

Altera koopt 61 appartementen in Amsterdam

Beleggingen

Stadgenoot heeft 61 vrijesector-huurappartementen in het Amsterdamse complex Argentinië verkocht aan Altera Vastgoed. Dat gebeurde na een openbare aanbesteding waarbij het vastgoedfonds de beste bieding uitbracht.

Altera koopt 61 appartementen in Amsterdam

De verkoop betreft bouwblok 1 van Argentinië, gelegen aan het IJ. In totaal zijn hier 108 woningen gebouwd, waarvan Stadgenoot er bij oplevering al 47 aan particulieren verkocht. Ook de bedrijfsruimtes in de plint werden in een eerdere fase aan andere partijen verkocht.

Naast de 61 woningen kocht Altera Vastgoed ook dertig parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage, een kantoorruimte en drie bergingen. Met de transactie is een bedrag van 16,4 miljoen euro gemoeid. In 2013 kocht Altera van Stadgenoot alle 108 vrijesector-huurwoningen in bouwblok 2 van Argentinië.

Naast blok 2 van Argentinië wordt momenteel Costa Rica gebouwd, een coproductie van Stadgenoot en Altera. Stadgenoot neemt hier de bouw en exploitatie van 93 sociale huurwoningen voor zijn rekening, Altera is verantwoordelijk voor 66 vrijesector-huurwoningen.

De verkoop van vrijesector-huurwoningen past in de strategie van Stadgenoot om zich de komende jaren sterker te concentreren op ontwikkeling, beheer en onderhoud van sociale huurwoningen.

Reageer op dit artikel