nieuws

Altera breidt groot-Amsterdamse portfolio fors uit

Beleggingen

Altera Vastgoed breidt zijn woningportefeuille in de Amsterdamse agglomeratie uit met 326 binnenstedelijk gelegen appartementen.

Altera breidt groot-Amsterdamse portfolio fors uit

In Amstelveen is aan de Groenelaan de bouw begonnen van 84 appartementen, gelijk verdeeld over twee gebouwen op een parkeergarage. In het centrum van Hoofddorp is onlangs overeenstemming bereikt over de verwerving van 63 appartementen met een parkeergarage, waarvan de bouw begin volgend jaar aanvangt.

Naast de 68 deze zomer opgeleverde appartementen in de Bilderdijktoren als onderdeel van de eerste fase van het bouwplan Kwintijn, bij de Foodhallen in Amsterdam-Oud-West, heeft Altera nog 52 appartementen op de parkeergarage in aanbouw in de tweede fase van de Kwintijn. In het appartementencomplex Argentinië aan de Oostelijke Handelskade, gelegen aan het Amsterdamse IJ, heeft Altera recent 61 appartementen en dertig parkeerplaatsen verworven van corporatie Stadgenoot. Naast dit complex is momenteel het project Costa Rica in aanbouw, de laatste bouwkavel van de zuidelijke IJ-oevers. Dit project bevat onder andere 66 vrijesector-huurappartementen.

René Hogenboom, algemeen directeur van Altera Vastgoed: ‘Wij leggen voor onze woningportefeuille de nadruk op binnenstedelijk gelegen appartementen en het is verheugend dat onze acquisitie-inspanningen met deze bouwstroom ook in de lastige Amsterdamse agglomeratie succesvol zijn. De behoefte van institutionele beleggers om in woningen te beleggen is bijzonder groot. Inclusief de overige projecten die we in andere plaatsen contracteren zijn we daardoor ook in staat gebleken om nieuwe aandeelhouders aan te trekken.’

Reageer op dit artikel