nieuws

Union verkoopt Las Palmas met 18 procent discount

Beleggingen

Union Investment Real Estate heeft Las Palmas aan de Wilhelminakade in Rotterdam met bijna 18 procent (9,09 miljoen euro) verlies verkocht aan Amundi Immobilier, blijkt uit onderzoek van Vastgoedmarkt Research.

Las Palmas is een van de zeventien kantoren die Amundi voor in totaal bijna 1 miljard euro kocht van Union. Immo Netherlands Las Palmas S.à.r.l., een vehikel van Amundi Immobilier, heeft het Rotterdamse kantoor als onderdeel van de Aqua-portfolio nu voor 44,475 miljoen euro gekocht, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster. Dit bedrag betreft echter de basiskoopsom.

Van dat bedrag gaat nog een flinke huurdersincentive van 2,819 miljoen euro af, zo blijkt uit de akte van levering. De Duitse vermogensbeheerder kocht Las Palmas in maart 2008 voor ruim 50,656 miljoen euro van ontwikkelaar OVG. Union kocht het 22.000 m2 grote kantoor destijds rond de piek op de kantorenmarkt. Na aftrek van deze huurvrije periode voor de huurders komt de finale koopsom dus uit op 41,5656 miljoen.

Dat betekent voor koper Amundi een totale discount ten opzichte van de oorspronkelijke koopsom van 50,656 miljoen euro van 17,9 procent. Dat lijkt gezien de huidige hausse op de beleggingsmarkt een forse korting. Maar gezien de aankoop in 2008 op de top van de markt en rekening houdend met de portefeuillekorting, zal het voor Union Investment toch een alleszins acceptabel bedrag zijn.

Reageer op dit artikel