nieuws

Savills IM koopt winkelproject Aabe Fabriek Tilburg

Beleggingen

Het European Retail Fund (ERF) van Savills Investment Management heeft van Rialto Vastgoedontwikkeling het 30.000 m2 grote retailpark Aabe Fabriek in Tilburg aangekocht.

Savills IM koopt winkelproject Aabe Fabriek Tilburg
Tilburg Aabe Fabriek

Het retailpark Aabe in de spoorzone van Tilburg krijgt uiteindelijk een oppervlakte van ongeveer 30.000 m2 bvo aan winkelruimte, waarvan 24.000 m2 PDV/GDV. Het eerste deel betreft een wijkwinkelcentrum van 6.000 m2, dat volledig verhuurd is verhuurd aan Jumbo, Lidl, Zeeman en Kruidvat. Dit wijkwinkelcentrum is aan het European Retail Fund Savills IM, voorheen Cordea Savills geleverd. ERF heeft hierbij ook een langjarige vastgoedmanagementovereenkomst met Rialto Vastgoedmanagement en Savills Property Management gesloten.

Het tweede deel is in aanbouw en wordt in twee fasen in april 2016 en 2017 aan het European Retail Fund opgeleverd. Dit gedeelte van ongeveer 24.000 m2 is al voor ongeveer 83 procent verhuurd aan onder andere Blokker Holding (met de formules Blokker Tuin, Xenos, Intertoys, Leen Bakker en Big Bazar), BeterBed, SwissSense, BCC en Buitenhof.

Retailpark Aabe Fabriek wordt gerealiseerd in het monumentale fabriekscomplex van voormalige dekenproducent Aabe. Van de winkelruimte komt 17.000 m2 in te herontwikkelen bestaande gebouwen. Het gaat om een van de eerste PDV/GDV-locaties waaraan kleinschalige detailhandel is toegevoegd. Reden is de nabijheid van een woonwijk die wordt uitgebreid.

DeltaState makelaars, Simmons & Simmons advocaten en Tagis-Savills adviseerden Savills Investment Management. SuperVastgoed en Hermanides advocaten begeleidden Rialto Vastgoedontwikkeling.

Reageer op dit artikel