nieuws

M7 Real Estate koopt voor 82 miljoen vastgoed

Beleggingen

M7 Real Estate heeft voor 82 miljoen euro in totaal 135.688 m2 aan commercieel vastgoed gekocht. De aankoop van de 42 objecten vond plaats in drie verschillende transacties.

Dat meldt de pan-Europese vastgoedbelegger en assetmanager in een persbericht. Het vastgoed is verspreid over heel Nederland en omvat kantoren, lokale winkels en bedrijfsruimten. Het is bestemd voor het tweede Continentale vastgoedfonds van M7 European Real Estate Investment Partners (M7 EREIP II). M7 Real Estate heeft ruim 40 miljoen euro opgehaald voor dit fonds. Een van de investeerders is een Amerikaanse private equity-onderneming.

Een deel van het vastgoed is afkomstig uit de zogeheten Spring-portfolio, die weer zijn oorsprong vindt in een non-performing loan. De totale aankoopprijs van ruim 82 miljoen euro representeert een aanvangsrendement van 11 procent. De portefeuille kent een leegstand van 25 procent. M7 treedt bij dit fonds op als investeringsadviseur en assetmanager. Het gaat om een portefeuille met langverhuurde objecten en uitdagend vastgoed met ‘opwindende value add-mogelijkheden’, aldus Richard Croft, ceo van M7 Real Estate. Deutsche Bank verleende de seniorlening bij deze aankoop.

Reageer op dit artikel