nieuws

Logistieke aankoop Prologis Eemhaven Rotterdam

Beleggingen

Prologis heeft een distributiecentrum van 17.645 m2 aangekocht op distripark Eemhaven in de haven van Rotterdam. De logistieke vastgoedonderneming heeft er nu tien complexen in bezit.

Logistieke aankoop Prologis Eemhaven Rotterdam

Eemhaven is mede door zijn multimodale locatie het belangrijkste park voor logistieke activiteiten in de haven. Prologis bezit op dit park al negen distributiecentra met een totale oppervlakte van 133.760 m2.

Met deze aankoop wil Prologis zijn positie in Rotterdam uitbreiden, stelt country manager bij Prologis Benelux Bram Verhoeven. ‘De haven van Rotterdam, de grootste zeehaven van Europa en toegangspoort tot het Europese achterland, is en blijft een strategische locatie. Wij investeren hier omdat we de vraag zien toenemen en onze klanten uitbreidingsmogelijkheden voor de langere termijn willen bieden.’

Het zeer functioneel ingerichte gebouw wordt voor langere termijn verhuurd aan een vaste klant van Prologis. Prologis heeft het aangekocht namens Prologis Targeted Europe Logistics Fund (PTELF). In de Benelux is Prologis per 30 september eigenaar van in totaal ruim 1,7 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.

Reageer op dit artikel