nieuws

CBRE GI verkoopt solitaire winkels voor 60 miljoen

Beleggingen

CBRE Global Investors heeft een solitaire winkelportefeuille verkocht aan internationaal beleggingsfonds Sofidy en private internationale belegger Royal Properties Group.

CBRE GI verkoopt solitaire winkels voor 60 miljoen

De portefeuille van 33 objecten bestaat uit 23.300 m2 winkelruimte en vier woningen verspreid over Nederland. De koopsom bedraagt meer dan 60 miljoen euro. Het gaat om binnenstedelijke winkels, winkels in winkelcentra en supermarkten. Huurders zijn onder meer America Today, Esprit, Etos, H&M, Jack & Jones, Jumbo, Plus, MCD, Miss Etam, Steps en WE.

De Franse vastgoedbelegger Sofidy kocht voor een van zijn fondsen achttien winkelobjecten (totaal 8.500 m2) en vier woningen. De winkels liggen in de winkelcentra Woensel (Eindhoven), In de Bogaard (Rijswijk) en Overvecht (Utrecht) en de binnensteden van Amersfoort, Goes, Middelburg en Venlo. Loyens & Loeff voorzag Sofidy bij deze beleggingstransactie van juridisch advies.

De private internationale vastgoedbelegger Royal Properties Group kocht vijftien winkelobjecten bestaande uit vooral winkels en supermarkten in de binnensteden van onder andere Alkmaar, Hoorn, Sneek en Zutphen. SebaldInvest adviseerde Royal Properties Group bij deze beleggingstransactie en Schut van de Ven was de notaris.

Verkoper CBRE Global Investors werd juridisch bijgestaan door Houthoff en bij deze transacties geadviseerd door DTZ Zadelhoff.

Royal Properties deed onlangs nog andere aankopen, meldt Sebaldinvest in een persbericht. Inclusief de van CBRE GI gekochte panden gaat het om achttien Nederlandse winkellocaties met een totale bruto oppervlakte van 18.000 m2. Royal Properties Group is een private internationale ontwikkelende vastgoedbelegger met een Nederlandse achtergrond.

Reageer op dit artikel