nieuws

Bouwinvest koopt 67 woningen in Nijmegen

Beleggingen

Bouwinvest heeft 67 eengezinswoningen in Nijmegen gekocht van Stichting Portaal.

De bouw van de huizen is onderdeel van de wijkvernieuwing Nieuw Nachtegaalplein in Wolfskuil en begint in november. In de eerste fase gaat het om 29 huurwoningen voor de vrije sector met oppervlakten van 110 tot 135 m2 een tuin. De oplevering van deze fase vindt naar verwachting medio 2016 plaats. De bouw van de andere 38 vrijesectorwoningen staat op de agenda na de zomervakantie van 2016. Dan begint ook de bouw van 57 sociale huurwoningen voor Portaal. De oplevering van deze 95 woningen staat gepland in 2017.

In totaal omvat de binnenstedelijke wijkvernieuwing de bouw van 210 woningen waar er 270 worden gesloopt. Er zijn al 22 koop- en 64 huurwoningen klaar. ‘Met de verkoop aan Bouwinvest wordt de wijk, na jaren vertraging, nu toch versneld opgeleverd, aldus Hugo de Baaij, ontwikkelaar bij Portaal.

Reageer op dit artikel