nieuws

Valad Europe verkoopt Crown Buildings

Beleggingen

Valad Europe verkocht de Crown Buildings in Amsterdam, bestaande uit Crown Building North met een oppervlakte van 3.889 m2 en Crown Building South met een oppervlakte van 3.907 m2.

Valad Europe verkoopt Crown Buildings

Het betreft twee kantoorgebouwen aan de Hullenbergweg uit de zogenoemde Landmark-portefeuille. De totale kantooroppervlakte van 7.796 m2 is per gebouw verdeeld over zeven verdiepingen. De objecten huisvesten 23 huurders, waaronder Linx Telecommunications, Bright Lease en More Recruitment. Ze zijn gelegen in Amsterdam-Zuidoost tegenover de IKEA en zijn uitstekend bereikbaar via de A9.

Valad Europe is in 2013 aangewezen om het management te voeren van de Landmark-portefeuille met de opdracht waarde te creëren en huurinkomsten te verhogen door de uitvoering van assetmanagementinitiatieven. De portefeuille bestond destijds uit dertien kantoorgebouwen (waaronder de twee Crown Buildings) die zich hoofdzakelijk in de Randstad bevonden.

Mark McLaughlin, Managing Director bij Valad Benelux: ‘Deze transacties volgen op de afronding van onze businessplannen voor de gebouwen. Deze omvatten een volledige herpositio­nering en de ondertekening van vier nieuwe huurcontracten in 2015 voor de verhuur van de leegstaande kantoorruimte. Sinds we het management voeren van de Landmark-portefeuille hebben we 20.000 m2 aan kantoorruimte verhuurd aan 35 huurders, waardoor de waarde van de portefeuille substantieel is toegenomen.’

JLL trad op als vertegenwoordiger van Valad Europe. NautaDutilh heeft juridisch advies verstrekt.

Reageer op dit artikel