nieuws

Meer Chinese en Amerikaanse vastgoedaankopen in Europa

Beleggingen

Buitenlandse beleggers kopen in toenemende mate vastgoed in Europa. Het gaat vooral om kopers uit de VS en China, die profiteren van de zwakke euro.

Significante stijging van de vastgoedprijzen in de VS en een sterke dollar tegenover de euro maken vastgoed in Europa relatief goedkoop, meent Savills. Amerikaanse partijen kochten in 2015 tot dusver voor 56 miljard dollar in de zeventien Europese landen die Savills volgt. Dit is een record. Driekwart van de Amerikaanse investeringen kwamen terecht in Noorwegen, Zweden, Groot-Brittannië en Denemarken, landen zonder euro. In China is sprake van een volatiele aandelenmarkt. Beleggers vanuit die landen zoeken ‘balans’ via diversificatie. De grootste stijgingen in vastgoedaankopen vonden plaats in Portugal (804 procent), Noorwegen (190 procent) en Italië (107 procent). Dalingen zijn genoteerd in Griekenland (-62 procent) en Oostenrijk (-40 procent). 

Reageer op dit artikel