nieuws

Looije Properties koopt panden uit boedel Fortress

Beleggingen

Looije Properties heeft acht kantoorpanden gekocht uit de boedel van Fortress met een totale huurstroom van ongeveer 1,5 miljoen euro per jaar.

Looije Properties koopt panden uit boedel Fortress

Het gaat om zes rijksmonumenten aan Haringvliet 76, 78, 88, 90, 92 en 96 in Rotterdam (4.600 m2) en de panden aan Prins Hendrikkade 18-20 in Rotterdam (7.500 m2) en Noordvest 18-20 in Schiedam  (1.800 m2). Looije Properties ziet de aankoop als strategisch en wil de panden optimaliseren. De aankoopprijs is niet bekendgemaakt.

Verkoper Fortress houdt op te bestaan. Topman Roeland Voerman kondigde een voortzetting aan van de activiteiten via de onderneming Fortress Real Estate Developers (Fred). Van de 160 BV’s zouden er tien overblijven, aldus Voerman in september 2014 in zakenblad Quote. Onderdelen Fortress Development BV, Fortress Vastgoed Participaties BV, Maeyveld BV en Postkantoor Raaks BV gingen in 2014 failliet.

Reageer op dit artikel