nieuws

Kroonenberg verkoopt Wibautstraat 80-86

Beleggingen

Kroonenberg Groep heeft het pand aan Wibautstraat 80-86 te Amsterdam (Jan Bommerhuis) van ongeveer 16.100 m2 inclusief parkeerplaatsen verkocht aan Boelens de Gruyter.

Kroonenberg verkoopt Wibautstraat 80-86

Het complex wordt grotendeels gehuurd door de Hogeschool van Amsterdam als kantoor- en opleidingsruimte. Op de begane grond is een Albert Heijn gevestigd alsmede een fietsenwinkel en horecagelegenheid.

Boelens de Gruyter zal het iconische pand, gelegen op de hoek van de Wibautstraat en de Eerste Oosterparkstraat, gaan herontwikkelen. Wat de toekomstige bestemming zal gaan worden is nog niet zeker, maar het gebouw leent zich wel uitstekend voor herbestemming naar een woonfunctie.

Maarten de Gruyter, directeur van Boelens de Gruyter: ‘Na de eerdere verwerving van het voormalige Parool- en Trouwgebouw op de Wibautstraat, past de acquisitie perfect bij onze strategische keuze voor dit gedeelte van Amsterdam. De Wibautstraat heeft door de goede samenwerking tussen overheid en marktpartijen de afgelopen jaren reeds een enorme positieve metamorfose ondergaan. Een ontwikkeling die wij zeker verder hopen te stimuleren met de herontwikkeling van dit mooie gebouw.’

Van Dijk & Ten Cate Vastgoed Adviseurs begeleidde Kroonenberg Groep bij de verkoop; NL Real Estate stond Boelens de Gruyter bij. Houthoff Buruma trad op als notaris voor Kroonenberg Groep, Osborne Clarke als juridisch adviseur voor Boelens de Gruyter.

Reageer op dit artikel