nieuws

Hoorne en De Alliantie investeren in Almere Haven

Beleggingen

Hoorne Vastgoed gaat investeren in het centrum van Almere Haven. Daartoe heeft Hoorne supermarkt Vomar met daarboven kantoren van stichting de Alliantie en een parkeergarage van Almere gekocht.

Dat laat Hoorne Vastgoed weten. De ontwikkelende belegger gaat de Vomar Voordeelmarkt van nu nog 1.400 m2 renoveren en uitbreiden. De daarboven gelegen kantoren wil Hoorne transformeren naar ongeveer twintig appartementen. Met de gemeente Almere heeft de belegger bovendien overeenstemming bereikt over de aankoop van de naastgelegen parkeergarage. De parkeergarage zal Hoorne slopen.

Daarvoor in de plaats moet een nog nader te bepalen vastgoedprogramma komen met een parkeergarage op het dak van het te realiseren complex. Hoorne Vastgoed heeft nog wel een bestemmingsplanwijziging nodig van de gemeente. De ontwikkelaar hoopt najaar 2016 met de realisatie te kunnen beginnen.

De Alliantie heeft zijn bezit verkocht om het revitalisatieplan voor het centrum van Almere Haven mogelijk te maken. De opbrengst wordt aangewend om woningen te realiseren in het gebied. Het beoogde plan voorziet in een uitbreiding van detailhandel, parkeren en wonen en heeft ten doelstelling de omgeving te voorzien van een flinke kwaliteitsimpuls.

Reageer op dit artikel