nieuws

Annexum-dochter Buy2Let zoekt beleggerswoningen

Beleggingen

Met de komst van voormalig Dynamis-directeur Monique Tetteroo krijgt Annexum-dochter Buy2Let een nieuwe impuls. ‘We willen particuliere beleggers toegang bieden tot de professionele woningbeleggingsmarkt.’

Annexum-dochter Buy2Let zoekt beleggerswoningen

Buy2Let werd in april 2014 opgezet als een joint venture van Annexum en voormalig hoofd Research Dimf Ghijsels van Bouwfonds IM. Doel is het ontzorgen van particuliere beleggers bij de aankoop van woningen voor de verhuur. Het gaat daarbij vooral om kleinere transacties. ‘Tot nu toe zijn er vooral grotere deals gedaan – we gaan ons richten op de kleinere transacties, zoals gepland’, legt Tetteroo uit.

Inmiddels is Buy2Let bezig met een aantal locaties waar beleggingswoningen kunnen worden doorgezet naar particuliere investeerders. ‘Het gaat daarbij om geliberaliseerde woningen boven winkels en een uitpond-project’, vertelt Tetteroo. ‘Wij kijken ook naar herbestemmingsprojecten, onder andere in Nieuwegein. En wij zijn nog op zoek naar interessante projecten voor acquisitie.’

Buy2Let richt zich zowel op de Randstad als grotere steden daarbuiten. Ook complexen met woningen onder de liberalisatiegrens zijn interessant, doordat een particuliere belegger over het algemeen niet meer dan tien woningen in portefeuille heeft en daardoor geen verhuurdersheffing betaalt.

Tetteroo maakt de overstap naar Buy2Let een half jaar nadat zij in dienst trad als algemeen directeur bij Relocality.nl, een nieuwe woningmatchingsite. De van origine Amerikaanse site koppelt woningzoekenden aan potentiële woonwijken op basis van hun Facebook-gegevens, om hen te helpen bij het maken van een keuze.

Omdat Tetteroo zich weer meer op vastgoed wilde richten, maakte zij de overstap naar Buy2Let en Annexum.

  

Reageer op dit artikel