nieuws

Alle woningen De Studio Amsterdam afgezet

Beleggingen

AM en Stadgenoot hebben alle gerealiseerde woningen in transformatieproject De Studio in Amsterdam-West verkocht of verhuurd. In het voormalige GAK-kantoorgebouw worden in totaal 771 starters- en studentenwoningen met voorzieningen gerealiseerd.

Alle woningen De Studio Amsterdam afgezet

Dat laat AM weten. Na de realisatie van 320 studio’s in de noordvleugel zijn medio 2015 de 331 studio’s van de zuidvleugel opgeleverd. AM heeft recent de 215e koopstudio verkocht in De Studio Part II, de zuidvleugel van het gebouw. Ook de 116 huurstudio’s voor Stadgenoot in dezelfde vleugel zijn alle bewoond. De middenkern vormt de laatste fase van dit project. Dit deel is verkocht aan Steenvastgoed en zal plaats bieden aan 120 huurwoningen, waaronder tien penthouses.

Het voormalige GAK-kantoor van 40.000 m2 aan het Bos en Lommerplantsoen is in 1959 ontworpen door Ben Merkelbach. Het ontwerp voor de nieuwe bestemming is van Wessel de Jonge architecten. Dit bureau heeft de beeldbepalende vliesgevels zo ontworpen dat het oorspronkelijke aanzicht vrijwel gelijk is gebleven en volledig aan de hedendaagse eisen voldoet. Van de medio 2015 opgeleverde 331 woningen zijn er 215 aan particulieren verkocht en 116 studio’s door Stadgenoot aangekocht voor de verhuur. De bouw hiervan is uitgevoerd door HSB Bouw.

Het aanbod bestond uit 28 m2 grote studio’s en 47 m2 grote tweekamerappartementen. De prijzen varieerden van 70.524 euro (studio) tot 131.956 euro (tweekamerappartement) met betaling van jaarlijkse erfpachtcanon. Op de begane grond bevinden zich ruime entrees en een wasserette. In de kelder is een gemeenschappelijke fietsenstalling en zijn individuele bergingen gerealiseerd. Er is ook een huismeester aanwezig. De bewoners bestaan uit jonge stedelingen en alleenstaanden.

Voor de transformatie van de middenkern van het gebouw is Wessel de Jonge weer ingeschakeld. Steenvastgoed realiseert hier 110 woningen, tien penthouses en bijzondere voorzieningen zoals een grote (hotel)lobby en een interne fietsenstalling voor 360 fietsen. Het interieurontwerp van de 120 woningen is in handen van Zecc Architecten. Naar verwachting begint de bouw begin 2016. De huurwoningen zullen tussen de 40 m2 en 110 m2 groot zijn en worden als belegging in de eigen portefeuille aangehouden.

Reageer op dit artikel