nieuws

Wonam ontwikkelt 176 woningen in Amsterdam

Beleggingen

Wonam ontwikkelt 176 woningen in Amsterdam

Wonam geeft in december het beginsein voor de bouw van 176 studio’s en twee- en driekamerappartementen aan de Jan Tooropstraat in Amsterdam.

Dat maakte Wonam 22 september bekend. De ontwikkelende vastgoedvermogensbeheerder kocht een voormalig datacentrum en laat dat slopen om plaats te maken voor woningontwikkeling. De huurprijzen komen te liggen tussen 750 en 1.100 euro. Volgens Wonam is er grote behoefte aan zijn huurwoningen in het middensegment. De vastgoedonderneming stelt dat zijn woningontwikkeling Square op de Kop Zuidas vijf keer is overtekend.

Sinds de oprichting in 2011 nam Wonam 900 huurwoningen in ontwikkeling en aanbouw. De komende jaren wil het vastgoedbedrijf  in Amsterdam huurwoningen ontwikkelen voor een nieuw beleggingsfonds van 250 miljoen euro waarin een aantal families participeert. Wonam wil de woningen voor het fonds zelf of in samenwerking met andere partijen ontwikkelen.

Het ontwerp van woongebouw Toorop van architectenbureau Dam&Partners voorziet in eigen buitenruimten voor alle woningen. De locatie waar het project moet verrijzen ligt nabij de ring, op de hoek van de Jan Tooropstraat en de Jan van Galenstraat. Direct ernaast liggen een metrostation en een tramhalte. Smit’s Bouwbedrijf neemt de realisatie op zich. Naar verwachting begint de verhuur via Woontank medio 2016.

Reageer op dit artikel