nieuws

Syntrus Achmea verkoopt 88 appartementen Den Bosch

Beleggingen

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens een van zijn opdrachtgevers een wooncomplex met 88 appartementen en achttien garages in Den Bosch verkocht aan een niet nader genoemde particuliere belegger. Verkoopprijzen zijn niet bekendgemaakt.

Syntrus Achmea verkoopt 88 appartementen Den Bosch

ABC Beleggingen, onderdeel van ABC Vastgoed Groep, begeleidde namens Syntrus Achmea de complexgewijze dispositie via een besloten en gestructureerd verkoopproces. Vincent Walland, senior vastgoedanalist bij ABC, ziet een sterk groeiende belangstelling voor residentiële vastgoedportefeuilles bij (inter)nationale beleggers. ‘Daarbij is duidelijk een opwaartse prijsdruk waarneembaar. Dankzij het door het kabinet ingezette marktconformere huurbeleid bieden woningen een stabiel direct rendement met een – in tegenstelling tot andere vastgoedsegmenten – tamelijk risicoarm karakter.’

Half oktober begeleidde ABC naar verluidt ASR Vastgoed Vermogensbeheer bij de verkoop van een kleine 1.000 woningen voor 95 miljoen euro aan de nieuwe Nederlandse durfinvesteerder Quadrigo. ABC Beleggingen opereert in het buitenland onder de naam ABC Capital. Net als vastgoedadviseur Capital Value stelt ABC dat een aantal grote woningbeleggingen op stapel staat. Institutionele (woning)beleggers als Bouwinvest, CBRE Global Investors, Amvest, Altera en Vesteda zijn alle bezig hun woningportefeuilles op te schonen, valt uit recente transacties en geluiden in de markt op te maken.

Reageer op dit artikel