nieuws

Westplan verwerft bouwgrond in VS

Beleggingen

Fondsmanager Westplan, gespecialiseerd in Amerikaanse huurwoningen, heeft voor 2,65 miljoen dollar een lening overgenomen van de Amerikaanse Synovus Bank. Hierdoor is Westplan eigenaar geworden van 34 ontwikkelde kavels, zes woningen, 17,8 hectare bouwgrond en een stuk grond voor de bouw van 124 huurappartementen in Athens in Georgia.

Westplan verwerft bouwgrond in VS

‘De markt in Athens (nabij Atlanta) ontwikkelt zich goed voor zowel koop- als huurwoningen’, aldus Taco Ulrich directeur bij Westplan Investors. De lening is met een grote korting overgenomen, waardoor de grond en de woningen voor aantrekkelijke prijzen gekocht zijn.

Het gaat de fondsaanbieder uit Lisse om de grondpositie van de huurwoningen. ‘Het bestemmingsplan is rond en op basis van de inkoopprijs kunnen we hier zeer concurrerend een huurcomplex bouwen. Huurwoningen zijn sinds 1996 onze core-business. De aankoop past in onze strategie om in onze thuismarkt zelf appartementencomplexen te ontwikkelen’, aldus Ulrich.

De aankoop van de lening is geheel gefinancierd door een onderhandse plaatsing bij een selecte groep van Nederlandse relaties van Westplan.

Reageer op dit artikel