nieuws

Vestia verkoopt parkeergarage aan Holland Immo Group

Beleggingen

Vestia verkoopt de parkeergarage op de Zorgboulevard in Rotterdam aan Parking Fund Nederland II, het tweede parkeerfonds van de Eindhovense fondsbeheerder Holland Immo Group.

Vestia verkoopt parkeergarage aan Holland Immo Group

Het betreft een parkeergarage met 1.800 parkeervakken verdeeld over vijf lagen. Het gebouw is 350 meter lang en behoort tot de top 3 van grootste parkeergarages in Nederland.

De Rotterdamse parkeergarage is de enige belegging van Parking Fund II, het fonds is met deze acquisitie vol belegd. De emissie van Parking Fund Nederland II, die in september 2013 door fondsaanbieder Holland Immo Group in samenwerking met Adviesgroep Reyersen van Buuren werd geïntroduceerd, was binnen een maand voltekend. De totale emissie bedroeg 9,24 miljoen euro verdeeld over 924 participaties van 10.000 euro. Het totale fondsvolume bedraagt 21,94 miljoen euro.

Manfred Kuhl, directievoorzitter van Holland: ‘We zijn verheugd met de verwerving van deze parkeergarage die uitstekend past binnen de strategie van onze parkeergaragefondsen. Ziekenhuislocaties als deze, met bewezen parkeerbewegingen en een langjarig huurcontract met een parkeergarage-exploitant als Q-Park, bieden een solide basis voor stabiele rendementen voor onze beleggers. Op deze wijze geven we verdere invulling aan onze strategie voor parkeergarages, die gericht is op zowel binnenstedelijke parkeerlocaties als ziekenhuislocaties.’

Arjan Schakenbos, voorzitter Raad van Bestuur van Vestia, zegt dat Vestia met de verkoop van de parkeergarage tegemoet komt aan het verzoek van ex-minister Liesbeth Spies om de Medimall en de parkeergarage te verkopen. ‘Maar bovenal past het in het beleid van Vestia, want commercieel vastgoed zonder een directe binding met sociale huurwoningen zien wij niet als onze kerntaak.’

De Zorgboulevard is in 2011 geopend en bestaat naast het Maasstad Ziekenhuis en de parkeergarage uit een zorgverzamelgebouw, de Medimall. Dit gebouw huisvest diverse bedrijven op het gebied van gezondheid, horeca, kantoor, sport en retail. Jones Lang LaSalle en Houthoff Buruma begeleidden Vestia bij dit openbare verkoopproces.

Reageer op dit artikel