nieuws

Sony-gebouw Badhoevedorp verkocht

Beleggingen

Buitenlandse private investeerders hebben het 22.000 m2 grote Sony-gebouw in Badhoevedorp gekocht. Dat meldt Savills in een persbericht.

Sony-gebouw Badhoevedorp verkocht

Savills noemt in zijn persbericht geen namen en bedragen. Naar Vastgoedmarkt begrijpt, heeft fondsbeheerder MGPA het kantoor namens Jack Amsterdam verkocht. De private equity-onderneming MGPA is onlangs overgenomen door de Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock.

De leegstand in het Sony-gebouw – ook wel Skyline Plaza genoemd – bedraagt volgens de Savills-website 7.702 m2. Dat komt neer op 35 procent. Het kantoor bestaat uit twee bouwdelen, hoog- en laagbouw, en is grotendeels verhuurd aan meerdere ondernemingen, waarvan Sony de grootste huurder is. De leegstand in de 12.000 m2 grote hoogbouw bedraagt ruim 1.800 m2, die in de 10.000 m2 grote laagbouw bijna 5.900 m2. De kantoorruimte wordt aangeboden voor 120 euro per m2 per jaar voor de hoogbouw en voor 85 euro per m2 voor de laagbouw. Volgens Savills verwacht de koper de leegstand op korte termijn in te kunnen vullen. Naast een kantoor- en een parkeerbestemming is onlangs ook een hotelbestemming voor het object vastgesteld, aldus Savills.

Savills heeft de commerciële belangen van de verkoper behartigd. NautaDutilh heeft de verkoper juridisch bijgestaan. De koper werd geadviseerd door BNP Paribas Real Estate in collegiale samenwerking met Appelhoven Vastgoedadviseurs. HVG adviseerde de koper op juridisch gebied. Heren2 heeft de technische due diligence uitgevoerd.

Reageer op dit artikel