nieuws

Ibus verkoopt woningportefeuille Lüneburg

Beleggingen

Ibus heeft recentelijk de woningportefeuille Hinter der Saline in Lüneburg bij Hamburg verkocht. Dat meldt de Amstelveense fondsmanager.

Het complex, onderdeel van Duits Woningfonds I, is in twee delen verkocht. Een wit bakstenen appartementengebouw uit de jaren zeventig is verkocht aan een familie uit de omgeving van Lüneburg. Het andere deel bestaat uit woningen met de kenmerkende rode bakstenen uit de jaren tachtig. Deze zijn verkocht aan een Duitse partij die, net als Ibus, vastgoedfondsen initieert.

De gecombineerde verkoopprijs van het gehele complex in Lüneburg bedraagt 38,5 miljoen euro (voor aftrek van verkoopkosten). Het complex werd in 2005 aangekocht voor een bedrag van 31,7 miljoen euro (inclusief aankoopkosten). Dit betekent dat op vastgoedniveau een totaal rendement op het complex in Lüneburg gerealiseerd zal worden van ongeveer 8,1 procent per jaar.

Reageer op dit artikel