nieuws

Ibus verkoopt Amerikaans appartementencomplex

Beleggingen

De Amstelveense fondsbeheerder Ibus heeft recentelijk het appartementencomplex Channel Square in Washington, DC verkocht. Het complex, met in totaal 223 appartementen, maakte deel uit van een grotere portefeuille met appartementencomplexen in Washington, DC.

Ibus verkoopt Amerikaans appartementencomplex

Het gebouw is verkocht aan de huurders, met twee operationele partners. De verkoopprijs bedraagt 35,2 miljoen dollar voor aftrek van verkoopkosten. Het gebouw was in juli 2002 aangekocht voor 12,633 miljoen dollar inclusief aankoopkosten. In 2011 heeft een verbouwing in het gebouw plaatsgevonden voor ongeveer 3 miljoen dollar, waarbij appartementen zijn gesplitst. Van de oorspronkelijke 750 appartementen in Amerikaans Woningfonds C.V. was dit het laatste appartementencomplex. Het rendement voor de investeerders bedraagt over de gehele looptijd van het fonds 18 procent enkelvoudig en 13 procent IRR (voor belastingen).

Reageer op dit artikel