nieuws

Hornbach koopt Groothandelscentrum Duiven

Beleggingen

Hornbach heeft met Multi-Let Industrial Property 2, beheerd door fondsmanager Valad Europe, overeenstemming bereikt over de aankoop van het Groothandelscentrum op het bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf in Duiven bij Arnhem. Het Groothandelscentrum zal gesloopt worden om plaats te maken voor een nieuwe Hornbach-vestiging.

Hornbach koopt Groothandelscentrum Duiven

De daadwerkelijke sloop laat zeker nog een jaar of langer op zich wachten, mede omdat nog onderhandelingen lopen met de tien huurders die nu in dit bedrijfsverzamelgebouw zitten. Het Groothandelscentrum Duiven omvat 21.000 m2 op een perceel van 45.000 m2.

Ondernemers die moeten wijken, wil de gemeente Duiven verplaatsen naar leegstaande panden op Nieuwgraaf. De huidige huurders van het Groothandelscentrum kunnen, wanneer zij dat willen, rekenen op de hulp van het Duivense Leegstandsteam voor het vinden van vervangende ruimte. Hiervoor zullen leegstaande panden op Centerpoort-Nieuwgraaf worden ingezet. Op deze wijze wordt de leegstand op het bedrijventerrein nog verder teruggedrongen.

Dit najaar sloot Valad Europe nog twee huurcontracten af in het Groothandelscentrum Duiven: voor 1.994 m2 met Keukencentrum Tiel en voor 3.066 m2 met Staples, leverancier van kantoorartikelen. Volgens een woordvoerder van Valad Europe zijn bij alle recente transacties de huurders volledig op de hoogte gesteld dat het pand mogelijk verkocht zou gaan worden. Hoeveel de Duitse bouwmarktketen betaalt voor het Groothandelscentrum, is niet gecommuniceerd. Maar de Valad-woordvoerder spreekt van een ‘mooie exit’ voor de beleggers.

Reageer op dit artikel