nieuws

Goede stemming onder winkelcentrumbeleggers

Beleggingen

In Nederland is er nog weinig van te merken, maar voor Europese winkelcentra zijn de condities nog nooit zo gunstig geweest. Dat blijkt althans uit de jongste editie van het pan-Europese Euro-Shop Index-onderzoek van de Europese branchevereniging van winkelcentrumbeleggers ICSC.

Goede stemming onder winkelcentrumbeleggers

Het onderzoek naar de stemming in de sector werd uitgevoerd in de tweede helft van augustus. Niemand verwacht een nieuwe periode van neergang nu de eurozone – met uitzondering van Nederland en enkele zuidelijke eurolanden – in het tweede kwartaal uit de recessie is gekomen. Van de respondenten verwacht 60 procent dat de groei in ieder geval de rest van het jaar zal doorzetten.

Het goede nieuws over de toename van de bezettingsgraden, winkelomzetten en bezoekersaantallen wordt wat gedrukt door minder prettige berichten over de daling van de huurtarieven bij contractverlengingen. Toch is de stemming nog nooit zo goed geweest sinds ICSC twee jaar geleden begon met het onderzoek.

Reageer op dit artikel