nieuws

Bouwfonds verwerft vijf woningcomplexen

Beleggingen

Het Bouwfonds European Residential Fund van Bouwfonds Investment Management (IM) heeft vijf woningcomplexen aangekocht van CBRE Global Investors namens DRES Master Fund ll CV. Dit betreft de zesde aankoop in Nederland voor het Europese fonds van Bouwfonds IM.

De transactie omvat 199 appartementen en 80 parkeerplaatsen in de steden Groningen, Tilburg, Papendrecht, Woerden en Den Haag. De omvang van de transactie bedraagt 30,8 miljoen euro, tegen een bruto aanvangsrendement van ongeveer 6,3 procent.

De verkoop past in de strategie van CBRE Global Investors. Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs adviseerde de verkoper. Colliers International begeleidde de aankoop namens Bouwfonds European Residential Fund. CMS Derks Star Busmann gaf juridisch advies aan het fonds.

Het Bouwfonds European Residential Fund belegt voor Duitse, Oostenrijkse, Zwitserse en Luxemburgse institutionele investeerders en family offices, in woningcomplexen in Frankrijk, Duitsland, de Benelux en de Scandinavische landen. Het fonds heeft inmiddels een omvang van ongeveer 750 miljoen euro. Doelstelling tot en met 2014 is een uitbreiding tot ongeveer 1 miljard euro. Een belangrijk deel van deze uitbreiding van de portefeuille vindt naar verwachting de komende tijd in Nederland plaats. Colliers International is namens het fonds belast met de acquisitie in Nederland.

Reageer op dit artikel