nieuws

Amvest en Kavel verkopen 5.700 m2 winkels Berkel

Beleggingen

Amvest en Kavel Vastgoed hebben de ontwikkeling Wijkvoorzieningencentrum Westpolder Bolwerk in Berkel en Rodenrijs verkocht aan een Nederlandse particuliere belegger. Het gaat om 5.700 m2 winkelruimte en voorzieningen, waarvan 70 procent al is voorverhuurd. Ook koopt de niet nader genoemde belegger de onderste parkeerlaag (77 plaatsen) in de tweelaagse garage.

Amvest en Kavel verkopen 5.700 m2 winkels Berkel

Rond deze tijd (eind november) begint de bouw van het wijkwinkelcentrum in Westpolder Bolwerk, dat deel uitmaakt van de ontwikkeling het Gouden Hart. Amvest en Kavel Vastgoed ontwikkelen het project, dat behalve het winkelcentrum de bouw van 102 appartementen (75 in de vrije huursector en 27 koop) omvat en een parkeerdek. Het totale project vergt een investering van ongeveer 30 miljoen euro exclusief BTW. Naar verwachting worden de eerste winkels in het Gouden Hart medio 2015 opgeleverd.

De 75 huurappartementen zijn verkocht aan Aegon als beleggingsobject. Zowel de verkoop van de 27 drie- en vierkamerappartementen als de bouw beginnen nog deze maand. In het Gouden Hart wordt warmte/koudeopslag (wko) toegepast. Het wijkwinkelcentrum naast de halte van RandstadRail vervult primair een functie voor de wijk Westpolder Bolwerk en het aangrenzende Berkel en Rodenrijs-Zuid.

WPM Retail uit Den Bosch is verantwoordelijk voor de verhuur van de commerciële units. Inmiddels zijn er contracten gesloten voor een Jumbo Supermarkt (ruim 2.000 m2) en met Club Kappers, bakker Ammerlaan, bloembinderij Den Toom, Berkel Döner, stomerij en gemakswinkel Koksoy en Verhage Fast Foodrestaurants. Ook het verkoopcentrum van de Gouden Buurten krijgt er een plek. Er zijn units beschikbaar vanaf 60 tot 500 m2.

De wijk Westpolder Bolwerk omvat nu ongeveer 1.100 woningen. Het totale plan omvat de bouw van 3.000 koop- en huurwoningen, het wijkvoorzieningencentrum en de invulling van het openbare gebied binnen de grote ontsluitingswegen. Daarnaast worden verspreid door de wijk drie basisscholen en een vmbo-school gerealiseerd. Het Gouden Hart is het derde deelplan dat gerealiseerd wordt. Eerder werden de Gouden Griffelbuurt en de Gouden Uilbuurt succesvol ontwikkeld en gerealiseerd. Naar verwachting is de gehele wijk in 2024 gereed.

Reageer op dit artikel