nieuws

Aanvulling verkoop Rietlandpark-gebouwen

Beleggingen

In het vrijdag verschenen oktobernummer van Vastgoedmarkt meldde CBRE de verkoop van de twee aan SBS Broadcasting verhuurde Rietlandpark-gebouwen van ruim 10.050 m2 aan de Amsterdamse IJ-oevers. Raiffeisen Immobilien Kapitalanlage-Gesellschaft heeft de kantoorgebouwen namens een van haar institutionele fondsen gekocht van IVG Institutional Funds.

Hieraan kunnen we op basis van een Duits persbericht van koper Raiffeisen toevoegen dat DRS Makelaars deze koper adviseerde en CBRE verkoper IVG. Het kadaster meldt verder een aankoopbedrag van de twee kantoren van een kleine 29 miljoen euro.

In een separaat persbericht laat CBRE nog weten dat het gaat om de kantoorgebouwen aan het Rietlandpark 307-341 (gebouw 7/8) en Rietlandpark 343-357 (gebouw 9). Het betreft een gebouw van 6.687 m2 en een gebouw van 3.371 m2. De kantoren zijn onderdeel van een grotere ontwikkeling van in totaal vijf gebouwen en een ondergrondse parkeergarage. Het complex, dat zeer centraal aan de Amsterdamse IJ-oevers en dichtbij Amsterdam Centraal Station ligt, werd in 2001 voltooid.

Reageer op dit artikel