nieuws

white estate investments koopt poortcente delft

Beleggingen

White Estate Investments heeft op 10 oktober het kantorencomplex Poortcenter in Delft aangekocht van Allianz Immobilien GmbH, optredend namens Allianz Lebensversicherungs-AG in Stuttgart.

Allianz had het complex sinds 1982 in haar bezit en volgt met deze desinvestering een portefeuillebeleid, waarbij verkoopopbrengsten worden geherinvesteerd in moderne kantoorpanden op eersteklas locaties in de Randstad. De verkoopprijs is niet bekendgemaakt.Poortcenter bestaat uit twee goed onderhouden kantoorgebouwen inclusief een parkeerterrein met 431 plaatsen en omvat een totale verhuurbare vloeroppervlakte van 17.222 m2. Volgens het bestemmingsplan is een uitbreiding van 100.000 m2 toegestaan. De kantoorpanden zijn direct gelegen aan de afslag Delft van de A13. De twee kantoorpanden worden aan verschillende bedrijven verhuurd: Bouwfonds, Gouden Gids, Exact, TSA Group, CSS Solutions en Telfort. De totale jaarhuur bedraagt ongeveer 2 miljoen euro. Gebouw A bestaat uit negen bouwlagen en gebouw B uit zeven bouwlagen met een vleugel van vier bouwlagen. De kantoren zijn gebouwd in de jaren zeventig en sindsdien diverse keren grondig gerenoveerd. Beide gebouwen zijn recent door de verkoper gerenoveerd. Bij deze transactie heeft Nadorp makelaars in Den Haag opgetreden namens de koper en Deltastate in Amsterdam voor de verkoper.

Reageer op dit artikel