nieuws

wereldhave verkoopt kantoorpand met forse winst

Beleggingen

Vastgoedonderneming Wereldhave heeft gisteren de verkoop afgerond van een kantoorgebouw van 23.

00 m2 in Clichy, West-Parijs. De verkoopsom bedraagt 107,5 miljoen euro. Dat is maar liefst 26 miljoen euro hoger dan de boekwaarde op 31 maart 2006.Wereldhave heeft besloten het pand te verkopen om de vermogenswaarde te realiseren. Het Nederlandse vastgoedfonds kocht de onderliggende grond in 1999, het kantoorgebouw werd in 2002 opgeleverd. Wereldhave zegt ‘zeer content’ te zijn met de bedongen verkoopprijs. De opbrengst zal worden gebruikt voor de uitbreiding van de portefeuille. Het vrijwel volledig verhuurde pand is met de 350 bijbehorende parkeerplaatsen verkocht aan Docks Lyonnias. Het is de vierde aankoop van deze nieuwe Franse financiële beleggingsinstelling.

Reageer op dit artikel