nieuws

vomar koopt commerciële ruimten in broekpolder

Beleggingen

Vomar heeft het supermarktblok, het paviljoen en de ondergrondse parkeergarage in het winkelcentrum Citadel in Broekpolder, Heemskerk gekocht van Centrum Ontwikkeling Broekpolder, het consortium van ING Real Estate Development en Hoorne dat het winkelcentrum Citadel heeft ontwikkeld.

De koopsom bedraagt circa 7,1 miljoen euro.Citadel is het centrum van de woonwijk Broekpolder. De stedenbouwkundige opzet is van architect Rob Krier in Berlijn. Het supermarktblok is ontworpen door Den Heijer Architecten in Haarlem onder supervisie van Architectenbureau Krier & Kohl. De bouw van het blok en bovengelegen 27 appartementen is begonnen in november 2004.Het winkelcentrum Citadel is circa 4.000 m2 groot en bestaat uit diverse bouwblokken. Het supermarktblok wordt voor circa 2.000 m2 ingevuld door Vomar Voordeelmarkt. De overige vierkante meters worden vooral ingenomen door ondernemers die in de dagelijkse levensbehoeften voorzien. Een aantal winkels zijn reeds open en in de loop van de komende maanden openen een drogist, een dierenspeciaalzaak, een schoonheids- en kapsalon, een restaurant/lunchroom en een reisbureau hun deuren. Tevens komt er een Sociaal Medisch Centrum met een huisarts, tandarts, fysiotherapiepraktijk en apotheek. Onder het supermarktblok is een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd voor ruim 160 auto’s met verscheidene liften naar zowel het plein, de supermarkt als de appartementen boven de supermarkt. Vorig jaar kocht Altera deze appartementen met bijbehorende parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage. Rond het winkelcentrum worden 180 huurwoningen en 300 koopwoningen gebouwd. Een deel daarvan is reeds opgeleverd en bewoond.

Reageer op dit artikel