nieuws

vier nieuwe aankopen white estate

Beleggingen

White Estate Investments uit Amsterdam heeft twee kantoorgebouwen en twee winkelpanden aangekocht voor een totaalbedrag van ongeveer 19 miljoen euro.

Het vastgoedfonds heeft van accountantskantoor PKF Wallast via een sale-and-leaseback constructie een kantoorgebouw op bedrijfspark het Rivium in Capelle aan den IJssel gekocht. In totaal omvat het gebouw 1.000 m2 kantoorruimte met een jaarhuur van 180.000 euro, exclusief btw. De initiële huurtermijn is 12 jaar.Verder heeft White Estate Investments van ING Dutch Office Fund een kantoorgebouw in Utrecht gekocht, gelegen aan de Archimedeslaan en lokaal bekend als Bloeyendael II. Het gebouw bevat ongeveer 4.400 m2 kantoorruimte. De huurder is PriceWaterhouseCoopers, dat nog een huurcontract van ruim een jaar heeft en zal verhuizen naar een nieuwbouwlocatie op het nabijgelegen Rijnsweerd. De jaarhuur bedraagt zo’n 800.000 euro exclusief btw.Daarnaast heeft het Amsterdamse bedrijf twee winkelpanden plus een perceel grond ter ontwikkeling verworven van Vendex KBB. Mercatus vastgoedadviseurs trad hierbij op voor de koper. Het betreft een sale and leaseback transactie van een Praxis-vestiging te Lelystad met een jaarhuur van 135.000 euro en een initiële huurtermijn van 12 jaar. De totale verhuurbare vloeroppervlakte omvat circa 2468 m2.Tot slot is een zogenaamde flagstore-vestiging van Intratuin te Amersfoort aangekocht met een jaarhuur van rond de 445.000 euro en een huurtermijn van 10 jaar. De verhuurbare vloeroppervlakte omvat 8800 m2, waarvan 2400 m2 exterieur. Achter deze vestiging bevindt zich tevens een perceel van circa 4500 m2, verworven ter verdere ontwikkeling van deze retaillocatie.

Reageer op dit artikel