nieuws

Vesteda verkoopt 800 woningen voor 92 miljoen euro

Beleggingen

Een inschrijving op een woningportefeuille van Vesteda, bestaande uit 800 woningen, heeft in totaal 92 miljoen euro opgebracht.

De portefeuille omvat voornamelijk eengezinswoningen verspreid over Nederland; onder meer in de gemeenten Alkmaar, Almere, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda, Emmen en Middelburg. Kandidaat-kopers konden op 26 augustus een bieding uitbrengen op 28 clusters. Bij deze inschrijving werd een record aantal biedingen uitgebracht. Uiteindelijk vindt verkoop plaats aan dertien verschillende kopers. Notaris mr P.A.E. Kerckhoffs van het kantoor De Brauw Blackstone Westbroek te Amsterdam zag toe op een goed verloop van de veiling. Vesteda, een van de grootste woningbeleggers in Nederland, hanteert bij zijn woningportefeuille het ‘roll-over’-principe. Dat houdt in dat de portefeuille blijvend in beweging is door een jaarlijkse permanente instroom en uitstroom van woningen. Deze methodiek stelt Vesteda in staat zijn portefeuille te optimaliseren. Volgens ing. Marijn Snijders, directeur Troostwijk Makelaars OG, die de veiling organiseerde, is er een enorme vraag naar de door Vesteda verkochte woningen. De transactieprijzen voor dergelijke woningcomplexen blijven op een hoog niveau, omdat het aanbod van dit soort portefeuilles op dit moment zeer beperkt is. Het zijn met name particuliere beleggers en maatschappen die in de markt zijn voor dit soort projecten.     

Reageer op dit artikel