nieuws

vastned retail koopt winkelruimte in frankrijk

Beleggingen

Vastned Retail heeft voor 18 miljoen euro een belang verworven in het winkelcentrum Carrefour Limoges-Cognac in Lomeges in Frankrijk.

Het nettoaanvangsrendement in volledig verhuurde staat bedraagt 6,9 procent. Het centrum heeft een totale oppervlakte van 22.800 m2 en is recent volledig gerenoveerd en uitbgebreiid. Als trekker fungeert een Carrefour-hypermarkt met een oppervlakte van 6.800 m2. De rest van het winkelcentrum bestaat uit 53 winkelunits met een verhuurbaar oppervlak van 11.837 m2, een benzinestation en parkeerfaciliteiten voor 950 auto’s waarvan 500 plaatsen overdekt zijn. Vastned heeft de eigendom van 26 winkelunits verworven met een totale oppervlakte van 5.587 m2, wat overeenkomt met 47,1 procent van het centrum exclusief de hypermarkt. Dit deel is voor driekwart verhuurd en levert een bruto theoretische jaarhuur van 1,3 miljoen euro op. Het gemiddelde huurniveau bedraagt ongeveer 250 euro per m2. Hans Pars, chief investment officer van Vastned Retail: ‘Deze acquisitie laat goed zien dat de Franse investeringsmarkt voor vastgoed – in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Nederlandse – er een is met twee snelheden; middelgrote winkelcentra in middelgrote plaatsen kunnen veelal nog tegen (zeer) aantrekkelijke prijzen worden verworven. Om deze reden wil Vastned Retail haar positie in Frankrijk dan ook graag verder uitbreiden.’

Reageer op dit artikel