nieuws

vastned retail breidt portefeuille uit

Beleggingen

VastNed Retail heeft voor 5,3 miljoen euro een bouwmarkt gekocht aan de Wegtersweg in Hengelo.

Het netto aanvangsrendement van deze investering bedraagt 6,0 procent. De brutohuuropbrengsten bedragen ongeveer 340.000 euro per jaar. VastNed Retail heeft ook voor 4,1 miljoen euro zijn positie bij winkelcentrum Het Rond in Houten uitgebreid door verwerving van het object Onderdoor 3-13. Het netto aanvangsrendement bedraagt 6,5 procent.De bouwmarkt heeft een verhuurbare oppervlakte van 4.600 m2 en beschikt over 103 parkeerplaatsen op eigen terrein. Het object is voor een periode van tien jaar verhuurd aan Van Neerbos Bouwmarkten die de bouwmarkt onder de Gammavlag exploiteert. Het object in Houten heeft een verhuurbare oppervlakte van ongeveer 2.300 m2 en een bruto huuropbrengst van 280.000 euro per jaar. Het object is op de begane grond grotendeels als postkantoor verhuurd en het resterende deel onder andere aan de Nederlandse Spoorwegen en het makelaarskantoor Era Houten. De daarboven gelegen verdiepingen zijn als kantoorruimte verhuurd. Verkoper van dit object is White Estate Investments.Chief investment officer Hans Pars: ‘Met de belegging in Hengelo speelt VastNed Retail in op een behoefte aan grootschalige detailhandelsvestigingen, die zowel vanuit de stad als vanuit de regio goed bereikbaar zijn. De belegging in Houten biedt veel potentieel voor verbetering gezien de ontwikkelingen in winkelcentrum Het Rond. Aangezien beide standing investments zijn dragen deze acquisities onmiddellijk bij aan het direct beleggingsresultaat per aandeel.’

Reageer op dit artikel