nieuws

vastned o/i koopt kantoorgebouw in utrecht

Beleggingen

VastNed Offices/Industrial heeft voor 25,6 miljoen euro een kantoorobject verworven aan de Arthur van Schendelstraat 650-698 en 700-748 in het centrum van Utrecht tegen een nettoaanvangsrendement van 5,9 procent.

Het gebouw bestaat uit twee aaneengeschakelde kantoortorens van in totaal 9.124 m2 kantoorruimte met bijbehorende parkeerplaatsen. De brutohuuropbrengsten bedragen 1,7 miljoen euro per jaar. Het object is volledig verhuurd met als twee grootste huurders de Staat der Nederlanden (Rijkswaterstaat) en Prorail. De huurprijs ligt op ongeveer 175 euro per m2. Verkoper is Deka Immobilien Investments GmbH. Het object is gelegen in het populaire Utrechtse stationsgebied dat zowel per auto als met openbaar vervoer goed bereikbaar is. Dit gebied vormt een kwart van de totale Utrechtse kantoormarkt en kenmerkt zich door een zeer lage leegstand, zowel landelijk als binnen de Utrechtse regio.

Reageer op dit artikel