nieuws

Van Boom & Slettenhaar Vastgoed koopt kantorenportefeuille

Beleggingen

Van Boom en Slettenhaar Vastgoed CV’s heeft een kantorenportefeuille gekocht van Eurocommerce Robex Groep ter waarde van 62 miljoen euro.

Het betreft hier de Partktoren in Arnhem (7808 m2), de Arnhemse Kroon (5565 m2) en de kantoorpanden Le Cheneau (5343 m2) en Le Chardon (1748 m2) in Vianen. Engelsing Beleggingsmakelaars te Arnhem was bij deze transactie betrokken voor de kopende partij. SNS Bank heeft de financiering verzorgd en zal tevens als verkoopkanaal voor de participaties fungeren. De kantorenportefeuille wordt ondergebracht in de tiende vastgoed-CV van Van Boom & Slettenhaar. Deze CV (B&S Kantoren X CV) wordt ook in omvang de grootste die de onderneming tot nu toe in de markt heeft gezet. In deze tiende kantoren-CV van Van Boom & Slettenhaar wordt hoogstwaarschijnlijk nog een vijfde kantoor ingebracht. Arnhemse Kroon is gekocht voor 15 miljoen euro tegen een bruto aanvangsrendement van 7,35 procent. Parktoren Stationsplein te Arnhem – onlangs langjarig verhuurd aan Essent – is aangekocht voor 26,4 miljoen euro met een BAR van 6,65 procent. Voor Le Cheneau en Le Chardon te Vianen – ook geheel verhuurd – is respectievelijk 15,135 miljoen euro (BAR 7,83 procent) en 5,2 miljoen euro (BAR 7,56 procent) betaald. De totale huursom van de vier objecten is 4,437 miljoen euro per jaar. De transactie is mede mogelijk geworden door de betrokkenheid van DTZ Zadelhoff.

Reageer op dit artikel