nieuws

Van Boom & Slettenhaar koopt vijfde object voor CV

Beleggingen

Van Boom & Slettenhaar Vastgoed CV’s heeft nog een vijfde object gekocht voor zijn nieuwe B&S Kantoren X CV.

Het betreft een kantoorontwikkeling in Breukelen voor het nieuwe hoofdkantoor van Xerox, de Corridor, met een vloeroppervlak van 10.306 m2 vvo en 202 parkeerplaatsen. Voor deze laatste ontwikkeling betaalt Van Boom & Slettenhaar aan ontwikkelaar Brak Breukelen vof 25,531 miljoen euro tegen een bruto aanvangsrendement van 6,95 procent. Xerox heeft een huurcontract voor tien jaar getekend. Eerder deze week berichtte Vastgoedmarkt al dat Van Boom & Slettenhaar een kantorenportefeuille had gekocht van Eurocommerce Robex Groep ter waarde van 62 miljoen euro. Het gaat om de Parktoren in Arnhem (7808 m2), de Arnhemse Kroon (5565 m2) en de kantoorpanden Le Cheneau (5343 m2) en Le Chardon (1748 m2) in Vianen. De tiende CV heeft een assetwaarde van 87,55 miljoen euro, waarvan 55,6 miljoen euro vreemd gefinancierd wordt. Voor een bedrag van 32 miljoen euro eigen vermogen zullen participaties worden uitgegeven. Deze zullen een omvang krijgen van 500.000 euro per participatie. Gerton van Boom: ‘Wij hebben ons tot nu toe met onze kleinere participaties geheel gericht op de particuliere sector. Maar bij een omvang van 500.000 euro per participatie zullen we ons nu ook op institutionele partijen richten’.De B&S Kantoren X CV gaat uit van een rendement van 10,4 procent. Dat is dan geheel bepaald op de exploitatie van het onderliggend vastgoed. Er wordt gestart met een jaarlijkse uitkering van 7 procent, een uitkering die geleidelijk aan zal oplopen.

Reageer op dit artikel