nieuws

sre verkoopt gebouwen aan acre fund

Beleggingen

Schiphol Real Estate (SRE), de vastgoeddochter van Schiphol Group, heeft eind 2005 Vrachtgebouw 8, kantoorgebouw Columbus en de tweede helft van het Schipholgebouw voor een bedrag van 110 miljoen euro verkocht aan het Airport City Real Estate Fund (ACRE Fund).

rachtgebouw 8 en Columbus bevinden zich op Schiphol-Zuidoost. Vrachtgebouw 8 wordt gebruikt door vrachtafhandelaar Menzies. Columbus heeft verschillende huurders. Het Schipholgebouw is het hoofdkantoor van Schiphol Group op Schiphol-Centrum. De helft van dit gebouw werd reeds in december 2004 verkocht aan het ACRE Fund. De vrijkomende middelen zullen worden gebruikt voor nieuwe investeringen. Het ACRE Fund bestaat nu uit vijftien vastgoedobjecten, alle gelegen bij de luchthaven Schiphol, met een gezamenlijke waarde van ongeveer 315 miljoen euro. Het fonds is in 2002 door SRE opgezet voor luchthavengebonden vastgoed. Schiphol Real Estate heeft een belang van 50 procent in het fonds.

Reageer op dit artikel