nieuws

rvg verkoopt geruchtmakende woningen

Beleggingen

RVG Woningen uit Oosterbeek en de Algemene Woningbouw Vereniging (AWV) uit Amsterdam hebben de toekomst van de veelbesproken woningen en winkels aan het Henrick de Keijserplein en de Henrick de Keijserstraat in Amsterdam Oud-Zuid veilig gesteld.

Projectontwikkelaar Gerard W. Bakker & Partners heeft deze panden enkele jaren geleden gekocht en een splitsingsplan neergelegd om er luxe appartementen van te kunnen maken. Nadat dit plan bekend werd, kwamen veel bewoners/huurders in opstand. Uiteindelijk heeft Gerard W. Bakker & Partners deze panden op een veiling verkocht. De 64 panden waren pas sinds begin november in het bezit van RVG Woningen, een investeerder in huurwoningen die partnerships aangaat met woningcorporaties. RVG Woningen had de panden aangekocht om ze in overleg met de bewoners en omwonenden te renoveren en daarna door te verkopen aan de zittende huurders. De verkoop aan AWV is vervolgens op initiatief van de woningcorporatie tot stand gekomen. Met deze aankoop bouwt de Amsterdamse woningcorporatie verder aan de differentiatie van haar woningbezit. Voor RVG Woningen zit de winst in de krachtige samenwerking die is aangegaan met AWV. Een verkoopprijs is niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel